-
-
6 Gebote, um Verdauungsproblemen bei Pferden vorzubeugen
6-geboden
6 Gebote, um Verdauungsproblemen bei Pferden vorzubeugen
Een gezond paard begint bij gezonde darmen. Daar geloven wij bij Cavalor heilig in. Wist je dat je met enkele eenvoudige aandachtspunten al veel darmproblemen, zoals koliek, kunt voorkomen? Lees hier alles over onze 6 geboden om verteringsproblemen bij paarden te voorkomen.
1. Elke dag hetzelfde is niet saai

Bouw een vaste dagelijkse eenvoud in. Paarden zijn gewoontedieren. Wanneer er iets verandert in hun omgeving (voer, stalling, training, …) kan dit resulteren in een verstoorde darmflora waardoor koliek of diarree optreedt. Paarden vinden het daarbij prima om iedere dag hetzelfde voorgeschoteld te krijgen. In tegenstelling tot ons, mensen, geldt: elke dag hetzelfde is niet saai. Door de dagen van je paard ééntonig te maken zorg je voor rust in zijn hoofd én in zijn darmen!

2. Toch iets nieuws in’t verschiet? Werk planmatig!

Veranderingen in huisvesting, voeding of management van het paard zijn soms nodig of onvermijdelijk. Doe dit voorbereid en doordacht. Bijvoorbeeld: Plan in het voorjaar de overgang van de stal naar de weide geleidelijk in. Ook bij andere voerveranderingen spreid je dit het beste over 7 tot 10 dagen.

3. Vasten is echt uit den boze

Paarden aten in het wild de hele dag. Daarom produceert de maag dan ook constant maagzuur. Om te voorkomen dat het maagzuur de maagwand gaat aantasten moet je zorgen voor een volle maag. Dat doe je door de dag veel (kleine) porties ruwvoer te geven. Een hooinet of slowfeeder kan ervoor zorgen dat je paard minder snel klaar is met eten. Dit komt zijn gehele maag-darmgezondheid ten goede.

4. Eerst ruwvoer, dan krachtvoer

Goed en voldoende ruwvoer is de basis voor elk rantsoen. Geef ruwvoer ongeveer een half uur tot een uur voor je krachtvoer geeft. Bij het eten van ruwvoer wordt veel speeksel geproduceerd. Dit heeft een bufferende werking en neutraliseert het maagzuur.

5. Krachtvoer is geen dikmaker

Mist je paard wat body? Meer krachtvoer is vaak niet de oplossing. In tegendeel, dit kan de darmflora verstoren en verteringsproblemen in de hand werken. Het geeft daarbij in veel gevallen veel ‘snelle’ energie. Kan je paard meer bodymassa gebruiken? Check dan eerst je ruwvoer : bevat dit voldoende voedingsstoffen? En vul eventueel aan met een vetrijke balancer zoals Cavalor Wholegain. Heb je advies nodig? Raadpleeg een nutritionist om samen het geschikte rantsoen voor je paard samen te stellen of bereken zelf op mycavalor wat je paard nodig heeft.

6. Minder is meer

Overdrijf niet met krachtvoer. De meeste paarden hebben niet veel krachtvoer nodig. Ga uit van de behoefte van je paard, ons motto: feed as they need. Verdeel het krachtvoer bovendien over verschillende maaltijden. Het is wetenschappelijk aangetoond dat paarden gebaat zijn bij meerdere kleinere maaltijden. Het paard heeft een relatief kleine maag en dunne darm. Kleinere porties krachtvoer per maaltijd zorgen voor een tragere lediging van de maag en een betere vertering in de dunne darm. Dit zorgt voor een lagere glucose- en insulinepiek in het bloed en voorkomt de doorstroom van onverteerd zetmeel naar de dikke darm.

Wil je nog meer leren over darmgezondheid?

Sie möchten mehr Einblick in das passende Futter für Ihr Pferd?

Auf MyCavalor.com können Sie ganz einfach das Futter Ihres Pferdes auf seine Bedürfnisse abstimmen. Möchten Sie uns Ihre Frage lieber persönlich stellen? Sie können! Sie können uns per E-Mail erreichen (info@cavalor.com) von via onze Consumer Line +32(0)9 220 25 25 .
Crunchies

Que cherchez-vous ?

Hot topics

#FEI-partnership
#frühjahr
#hufrehe
#zucker
#Herbst
#hufe
#abwehrkräfte
#winter
#fütterung
#zucht

Que recherchez-vous ?

Hot topics

#FEI-partnership
#frühjahr
#hufrehe
#zucker
#Herbst
#hufe
#abwehrkräfte
#winter
#fütterung
#zucht

Wonach suchen Sie?

Hot topics

#FEI-partnership
#frühjahr
#hufrehe
#zucker
#Herbst
#hufe
#abwehrkräfte
#winter
#fütterung
#zucht

Wonach suchen Sie?

Hot topics

#FEI-partnership
#frühjahr
#hufrehe
#zucker
#Herbst
#hufe
#abwehrkräfte
#winter
#fütterung
#zucht

Ich bin auf der Suche nach...

Artikelkategorie

Advice
  • Versorgung (1)

Hot Topics

Hot Topics
  • frühjahr (1)
  • versorgung (1)
  • shampoo (1)

Probleme

Ich bin auf der Suche nach...

Produkte

Neu

Futter Range

Feed range filter
  • Sport (9)
  • Zucht (8)
  • Fiber & Special care (6)
  • Harmonie (5)

Fokus

Probleme

Filter

Ich bin auf der Suche nach..

Art des Geschäfts

👋 Schön, dass Sie hier sind!
Hier können Sie sich in Ihr Cavalor-Profil einloggen.

Nichts von Cavalor verpassen

Sie erhalten ab jetzt die neuesten Nachrichten von Cavalor als Erster in Ihrem Posteingang.